Stemcoaching

Stemcoaching bij Studio Stemming

Stemcoaching is een vorm van training die zich richt op het versterken en verbeteren van de stem van een individu. Het kan worden gebruikt door mensen in diverse beroepen, zoals acteurs, zangers, presentatoren en sprekers, die veel gebruik maken van hun stem in hun werk en waarbij de stem fungeert als visitekaartje. Het kan ook nuttig zijn voor mensen die angst hebben om te spreken in publieke situaties of mensen die willen leren hoe ze hun stem op een efficiëntere manier kunnen gebruiken.

Stemcoaching kan bestaan uit oefeningen die gericht zijn op het versterken van de stembanden, het verbeteren van de ademsteun en het aanleren van een gezonde stemgebruik. Ook kan er aandacht besteed worden aan het verminderen van spanning in de stembanden en het aanleren van technieken voor het projecteren van de stem.

Studie Stemming kan ook advies geven over hoe je jouw stem kunt beschermen en hoe je jouw stem op een efficiëntere manier kunt gebruiken in diverse situaties, zoals het spreken in een microfoon of het geven van een presentatie.

Bekijk behandelingen

Intakegesprek

Na een (online) kennismaking volgt een intakegesprek en stem meting, daarna starten we samen met het maken van een plan. We brengen je stemgebruik en stembereik in kaart waardoor we duidelijke doelen kunnen stellen. Binnen behandelingen werken we preventief aan je houding, adem en stemgebruik om stemstoornissen te voorkomen en het gebruik van je stem, binnen alle aspecten te optimaliseren. Binnen behandelingen, nemen we ook een stukje leefstijl mee.

Deze technieken kunnen worden ingezet op gebied van spreken en zingen. Je bent zelf regiehouder over dit traject en bepaalt dus ook zelf hoelang je dit wilt blijven doen.

Op locatie

Wil jij samen investeren in jouw stem? Stemcoaching bij jou op locatie is ook mogelijk!

Liever een cursus als eyeopener voor het hele bedrijf? Ook hiervoor komt Studio Stemming namelijk op locatie.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op.

Wil jij samen investeren in jouw stem en ben je benieuwd naar de mogelijkheden?