Over ons

Studio Stemming

Studio Stemming is gespecialiseerd in stem en spraak. Wij bestaan sinds 2021 en zitten vol in de groei. Studio Stemming is opgericht omdat wij van mening zijn dat veel logopedie gericht is op een korte termijnoplossing. Wij willen onze cliënten bewust maken van de verschillende invloeden die er zijn op onze stemmen spraak.

De naam Studio Stemming is bedacht omdat wij ervan overtuigd zijn dat jouw stemming invloed heeft op jou stem en spraak en andersom. Onze kennis willen we delen en samen kunnen we stem- en spraak problemen verhelpen. Zo zijn wij rijk gecertificeerd en blijven wij actief deelnemen aan cursussen. Wij streven ernaar om een rustgevende en prettige omgeving te creëren voor onze klanten, waarin we passende zorg uitoefenen.

Ben jij een artiest of een beroepsspreker en gebruik jij je stem veelvuldig? Wij kunnen jou voor, tijdens en na je optreden ondersteunen en begeleiden. Heb jij problemen op het gebied van stem, spraak of bijvoorbeeld slikken? Ook dan kun je bij ons terecht. Wij begeleiden je hierin en gaan samen opzoek naar de oorzaak.

Neem contact op

Céline Gidding

Praktijkhouder, logopediste, stemtherapeut & stemcoach

Al tijdens mijn opleiding als allround logopediste, ben ik mij gaan specialiseren op het gebied van adem en stem. Het verbreden van de kennis over de anatomie en fysiologie over de werking van onze stem heeft mijn ”stemverliefdheid” versterkt. Na het afronden van de opleiding Logopedie op Zuyd Hogeschool te Heerlen, ben ik mij verder gaan scholen d.m.v. cursussen.

Ik werk graag samen met verschillende disciplines zoals fysiotherapeuten, kaakfysio’s, KNO artsen, tandartsen, orthodontisten en heb contact met zowel de KNO poli van MUMC Maastricht als Zuyderland Sittard-Geleen en Heerlen. Naast het hebben van een eigen praktijk, ben ik werkzaam voor de opleiding Logopedie aan Zuyd Hogeschool.

Een stemlogopedist onderscheidt zich van een reguliere logopedist door grotere kennis en ervaring op het gebied van stem- en aanverwante problematiek. Daarom kan een stemlogopedist deze problematiek beter diagnosticeren en effectiever behandelen. Daarnaast zal het beloop van de klacht en het herstel beter herkent worden en zo bij alarmsymptomen adequaat en tijdig door- of terugverwijzen. Door de juiste zorg op de juiste plek te organiseren kunnen behandelingen adequater en efficiënter verlopen, hetgeen naar verwachting kwaliteit verhogend en kostenbesparend zal uitwerken.

Iedereen met adem-, stem- en keelklachten kan voor hulp naar een stemlogopedist. Een stemprobleem bemoeilijkt of verhindert soms zelfs de communicatie, waardoor iemand zowel in sociaal als in het werkende leven ernstig beperkt kan zijn.

Specialisaties

Cognitieve gedragstherapie

Een vorm van psychotherapie die gericht is op het veranderen van gedachten en gedrag die bijdragen aan psychische problemen en stress gerelateerde klachten.

Globusklachten

Klachten van een gevoel zoals een knobbeltje of zwelling in de keel, vaak gepaard met angst of moeite met slikken.

COVID-herstelzorg

Zorg gericht op de behandeling van mensen die lijden aan langdurige gevolgen van COVID-19, zoals adem-en longproblematiek en vermoeidheid.

Manuele facilitatie

Een fysiotherapeutische techniek die gericht is op het verbeteren van de bewegingen en het functioneren van de spieren en gewrichten in het hoofd-halsgebied.

Triggerpoint behandeling

Een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke punten in het lichaam die pijn veroorzaken, met als doel om deze pijn te verminderen.

Dry needling

Een techniek waarbij dunne naalden in spieren worden geplaatst om spierpijn te verminderen.

Acupunctuur

Een oude Chinese geneeswijze waarbij naalden in specifieke punten op het lichaam worden geplaatst om de energiebalans te herstellen en gezondheid te verbeteren.

Oromyofunctionele therapie

Een behandelingsmethode voor problemen met de kaak, tong, lippen en mond, zoals slikklachten en mondademen.

Aerofagie

Een aandoening waarbij er teveel lucht in de maag zit, vaak gepaard met boeren en opgeblazen gevoel.

Supragastisch boeren

Boeren of oprispingen van maagzuur dat boven in de slokdarm komt.

Buteyko

Een ademhalingstechniek die gericht is op het verminderen van hyperventilatie en astma.

Kinderheesheid

Een aandoening waarbij kinderen hees zijn als gevolg van ontstekingen of infecties in de keel of neus of een niet organische factor zoals trauma en/of stress.

Presbyfonie

Een aandoening waarbij de stem van oudere mensen verandert als gevolg van veroudering van de stembanden.

Stem in transitie

Het proces van het veranderen van de stem van een transgenderpersoon om meer in lijn te zijn met hun genderidentiteit.

Laxvoxtherapie

Een behandelingsmethode voor stemproblemen, zoals stemvermoeidheid, stemverlies en stemproblemen bij mensen die veel praten of zingen. Hierbij bubbelt men met een buisje in water.

Adem-en ontspanningstechnieken

Technieken die worden gebruikt om spanning te verminderen en de ademhaling te verbeteren.

Stemtherapie

Heb jij problemen op het gebied van stem, spraak of bijvoorbeeld slikken? Dan kun je bij ons terecht. Wij begeleiden je hierin en gaan samen opzoek naar de oorzaak.

Meer info

Stemcoaching

Wil jij samen investeren in jouw stem? Stemcoaching is een vorm van training die zich richt op het versterken en verbeteren van de stem. Ben jij een artiest of een beroepsspreker en gebruik jij je stem veelvuldig? Of wil je jouw angst om te spreken in publieke situaties overwinnen? Ook dan kun je bij Studio Stemming terecht voor behandeling.

Stemcoaching