Stemcoaching behandelingen

Stemcoaching behandelingen

Stemcoaching kan bestaan uit oefeningen die gericht zijn op het versterken van de stembanden, het verbeteren van de ademsteun en het aanleren van een gezonde stemgebruik. Ook kan er aandacht besteed worden aan het verminderen van spanning in de stembanden en het aanleren van technieken voor het projecteren van de stem.

Studie Stemming kan ook advies geven over hoe je je stem kunt beschermen en hoe je de stem op een efficiëntere manier kunt gebruiken in diverse situaties, zoals het spreken in een microfoon of het geven van een presentatie.

Kennismaking

Kennismaking

Benieuwd wat Studio Stemming voor jou kan betekenen? Boek dan eerst een kennismaking. Samen zetten we je hulpvraag centraal om vervolgens een behandelplan te schetsen.

Ook mogelijk op locatie, in overeenstemming.

30 minuten € 40 excl. btw

Stemanalyse

Samen brengen we jouw, unieke stem in kaart. De analyse kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het evalueren van de stemkwaliteit van professionele sprekers, het detecteren van stemproblemen bij mensen met een spraak- of stemstoornis, of het analyseren van de emotionele toon van een gesproken tekst.

60 minuten € 60 excl. btw

Stemmassage

Manuele facilitatie in het hoofd-halsgebied is een fysiotherapeutische techniek die gericht is op het verbeteren van de bewegingen en het functioneren van de spieren en gewrichten in het hoofd-halsgebied.

Ook mogelijk op locatie, in overeenstemming.

60 minuten € 60 excl. btw

Klankschaalmassage

Klankschaalmassage is een vorm van alternatieve geneeskunde die gebruik maakt van trillingen en geluiden om het lichaam en de geest te helen. Dit wordt gedaan door middel van klankschalen, waarvan de trillingen worden overgedragen op het lichaam door middel van aanraking of nabijheid.

Je lichaam bestaat voor circa 70% uit water. Door het aanslaan van klankschalen die trilling geven, wordt het water in je in beweging gezet. Net als wanneer je een steentje in het water gooit en er golfjes ontstaan. Je ontspant. Hierdoor kun je stress en andere blokkades loslaten.

De massage wordt gegeven terwijl men ligt op een massagebed, met de klankschalen op of rond het lichaam geplaatst. De trillingen en geluiden die worden geproduceerd, zorgen voor een diepgaande ontspanning van het lichaam en de geest.

Dit zetten we in binnen het hoofd-halsgebied om ontspanning te creëren en de mogelijkheid tot het vrij stemgeven te openen. Daarnaast zetten we de klankschaal in voor een ontspannen adempatroon.

60 minuten € 60 excl. btw

Acupunctuur behandeling

Acupunctuur behandeling binnen het hoofd-halsgebied is een specifieke vorm van acupunctuur die zich richt op de behandeling van aandoeningen in deze gebieden. Deze aandoeningen kunnen variëren van hoofdpijn en nekpijn tot sinusproblemen en tinnitus.

De therapeut zal een diagnose stellen door middel van het beoordelen van de symptomen van de patiënt en het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek. Vervolgens zullen specifieke acupunctuurpunten worden geselecteerd die gericht zijn op het verbeteren van de bloedcirculatie en het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Acupunctuurbehandeling binnen het hoofd-halsgebied kan helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking, het verbeteren van de mobiliteit van de nek en het verminderen van stress en angst. Bovendien kan de behandeling ook helpen bij het verminderen van vermoeidheid, het verbeteren van de slaap en het verminderen van allergische symptomen.

60 minuten € 60 excl. btw

Dryneedling behandeling

Dryneedling is een vorm van fysiotherapie waarbij dunne naalden worden geplaatst in specifieke spieren of spiergroepen om pijn te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren. Binnen het hoofd-halsgebied, kan dryneedling worden gebruikt voor de behandeling van aandoeningen zoals hoofdpijn, nekpijn, kaakpijn en tinnitus. Dryneedling kan helpen bij het verminderen van pijn, spierspanning en ontstekingen en verbeteren van de bloedcirculatie en het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

60 minuten € 60 excl. btw

Triggerpoint behandeling

Triggerpoint behandeling is een vorm van fysiotherapie die gericht is op het behandelen van specifieke spierknopen, die pijn, stijfheid en beperkingen in beweging veroorzaken. Binnen het hoofd-halsgebied, kan triggerpoint behandeling worden gebruikt voor de behandeling van aandoeningen zoals hoofdpijn, nekpijn, kaakpijn en stijve schouders. Triggerpoint behandeling kan helpen bij het verminderen van pijn, spierspanning, stijfheid en beperkingen in beweging en het verbeteren van de bloedcirculatie en het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Ook mogelijk op locatie, in overeenstemming.

60 minuten € 60 excl. btw

Laxvox coaching

Laxvox is een techniek die wordt gebruikt om de stemkwaliteit te verbeteren. De techniek is specifiek gericht op het versterken van de spieren die verantwoordelijk zijn voor de productie van de klanken.

Bubbelen is een effectieve holistische methode om het biomechanische en lichamelijke proces in je stemapparaat te verbeteren. De methode is heel eenvoudig, namelijk het zingen of klank maken door een buisje dat gedeeltelijk inwater hangt. Hierdoor ontstaat een positieve supraglottische druk (in mensentaal: er ontstaat een tegendruk boven de stembanden) waardoor de stembanden en het gebied eromheen een soort massage krijgen.

Ook mogelijk op locatie, in overeenstemming.

Incl. materiaal (buisje & cursus)

60 minuten € 60 excl. btw

Wil jij samen investeren in jouw stem?

Neem contact op en vraag naar jouw mogelijkheden!